Domů Fotky - Andrea Fotky - Tomáš 1 2 3 4 5

Chairé & Chorea Historica

Tomáš Lajbl © 2006

Děkuji umělecké vedoucí souboru Chorea Historica paní docentce Evě Kröschlové za laskavé svolení k fotografování během představení.

      Kamarád Petr mě upozornil na tuhle zajímavou kulturní akci. Protože jsem zažranej do historie, bylo jasné, že na ní budu za každou cenu. V neděli odpoledne jsem tedy nacpal do fotobrašny nádobíčko, při pohledu na oblohu obtěžkanou mraky těhotnými vodou jsem zavrčel něco o mizerným světle a vyrazil do Valdštejnské zahrady. Měl jsem štěstí, místa k sezení v první řadě v Salla Terena byla ještě volná a tudíž nerušený výhled byl zaručen. Počasí se trochu umoudřilo, dírami v černých mracích chvílemi dokonce vysvitlo slunce.
      Po hodinovém skvělém programu taneční skupiny Chorea Historica doprovázené neméně skvělou hudební skupinou Chairé jsem odcházel výborně naladěn. Ačkoli jsem také tanečník, na scéně se dělo tolik úžasných věcí propracovaných do každého detailu, že jsem prostě neměl čas sledovat kroky. Jak říká klasik: "Oko divákovo se nesmí nudit." A tady to platilo beze zbytku. Perfektní zážitek od začátku do konce, škoda, že program trval jenom hodinu. Klidně bych vydržel dvakrát tolik.

Chairé přichází...

Vidět dudačku je neobvyklé

Tourdion

Tanec královský - La Volta

Pavana

Urozené dámy přihlížejí s potěšením pánské zábavě - Les Bouffons neboli Šašci

Bílý táhne a dá třetím tahem mat...